GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Fakültemizde 4.Belgesel Film Günleri Düzenlendi

 

Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılında dördüncüsü düzenlenen Belgesel Film Günleri öğrencilerin büyük ilgisiyle gerçekleştirildi. Etkinlik Güzel Sanatlar Fakültesi dekan vekili Prof. Dr. Zekai Tarakçı başta olmak üzere, etkinliği düzenleyen komisyonun başında yer alan Doç.Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU’nun katkılarıyla hayata geçirildi. 

4. Belgesel Film Günleri 16-17 Mayıs 2019 tarihlerinde on bir belgesel filmin gösterimiyle öğrencilerle buluştu. Gösterilen filmler ve yönetmenlerinin/yapımcılarının isimleri şu şekilde:  

1.  67 49 32 Kuzey : Ece Soydam

2.  Dünyayı İyilik Kurtaracak : Pelin Asal ve Cafer Şanal

3. Özel Çobanlar: Arzu Balkız

4. Denizler Yanarken: Handan Erdoğan

5. Orada Bir Yer : Mehmet Yılmaz ve Fatma Seyhan

6. Duvarımdaki Renkler : Canan Silleli

7. Bilim İnsanları: Gürol Irzık : Prof. Halim Esen 

8. Bir nefes… : Doç. Ufuk Uğur

9. Göçmen Kuşlar Döndüler : Alev Fatoş Parsa 

10. Sevmek Lazım: Batuhan Fındıklıoğlu

11. Süheyla : Gökhan Öcal 

Belgesel Film Günlerinin ikinci gününün sonunda TRT’de yönetmen olarak çalışmakta olan Pelin Asal ile yapımcı olarak görev yapmakta olan Cafer Şanal ile gerçekleştirilen söyleşide gösterimi yapılan filmlerin çekim hikayelerinin yanı sıra belgesel alanındaki deneyimleri öğrencilerle paylaşıldı. Dekan V. Prof.Dr. Zekai Tarakçı'nın teşekkür belgelerini takdim ettiği etkinlikte, belgesel filmlerin diğer filmlerin arasında sahip olduğu özel öneme ve yere dikkat çekildi.

 


Eklenme Tarihi : 24-05-2019 11:09:43