Heykel Bölümünden Mezuniyet Sergisi

Rektör Yarılgaç aktif 4 bölüm ile eğitime devam eden Güzel Sanatlar Fakültesinin bölgede açılmış olan güzel sanatlar fakülteleri arasında hızlı gelişimi ile sanat eğitimi alanında bölgede öncü rol oynayacağını ifade ederek, “Fakültemiz bünyesinde açılmış olan heykel bölümü devlet ve vakıf üniversitelerinde aktif eğitim veren 16 heykel bölümünden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nde açılan ilk heykel bölümü unvanına sahiptir. Ülke genelinde ender olan heykel bölümlerinden birinin Üniversitemizde açılmış olması Üniversitemizin bilim ve sanat eğitimi alanında da bölgede söz sahibi olmayı hedeflemesinin en güzel örneğidir. Ordu Üniversitesi Heykel Bölümünün ilk mezunları olan sekiz genç heykeltıraş adayımız 56 eserden oluşan mezuniyet sergisiyle sanatseverler ile buluşacaklar. Eserlerini bizlerin beğenisine sunan gençlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor onların Ordu Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancımla gençlerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve davetliler “Mezuniyet Sergisi”ni gezdi.

Eklenme Tarihi : 22-11-2018 13:17:37