GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Öğrencileriyle Buluşuyor

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı. Rektör Yarılgaç, özel yetenek sınavının gerçekleştirildiği fakülte binasını ziyaret etti.

Toplamda 459 adayın başvuru yaptığı Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim Bölümüne 20, Grafik Tasarımı Bölümüne 40 ve Heykel Bölümüne 10 öğrenci seçilecek.

Yoğun katılımlı ve iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda adayların gözlem, kompozisyon, yorumlama, form bilgisi gibi niteliklerini ölçen çizim çalışması yaptırılıyor. Bu aşamada adayların kompozisyon, oran, form, hareket bilgisi ve çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacak. İkinci aşamada ise tasarım, algılama, yorumlama becerileri ve imgelem güçlerini ölçen çizim çalışması yaptırılıp adayların tasarım bilgileri, algılama ve gözlem becerileri, soruyu anlama ve yorumlama, kompozisyon, oran, form, çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacak. Adayların başarılı olabilmeleri için her iki sınavdan aldıkları puan ortalamasının 60 ve üzeri olması gerekiyor.

Öğrencilerin sınav heyecanlarına ortak olan ve fakülte yönetiminden de sınavlar ile ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Büyük milletler, sanat alanında yaptıkları değerli çalışmalar ile tarihe isimlerini yazdırır ve böylece insanlık tarafından daima hatırlanırlar. Sanatın bilimle güçleneceğinin ve bilimin de sanatla anlam kazanacağının bilincindeyiz. Bu farkındalık ile ülkemizin ihtiyaçlarına her açıdan yanıt verebilecek öğrenciler yetiştirmenin ve nitelikli bilgi birikimi ile onları bilim ve sanatla buluşturmanın gayreti içindeyiz. Dolayısıyla Ordu Üniversitesi olarak bulunduğumuz konumu sağlamlaştırmak ve küresel çerçevede daha önemli projeler gerçekleştirmek amacıyla Üniversitemiz ailesinin bir üyesi olmak için Güzel Sanatlar Fakültemizi tercih eden tüm adaylara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.


Eklenme Tarihi : 22-11-2018 13:31:38